mandag den 13. december 2010

Varm æblegløgg og hygge.

I dag satte jeg hårdt ind for at finde min julestemning...og det kan bedst gøres med æblegløgg med julekrydderier fra Sif Orellanas bog Rollinger og roulader. Jeg elsker simpelt hen denne varme drik. jeg laver den uden alkohol, når det bare er helt almindelig mandag aften :)
Her er opskriften:

1 liter god ufiltreret æblemost (køb den færdig eller pres den evt. selv)
saften fra ½ citron
2 spsk rørsukker
1 stjerneanis
1 stang kanel
1 kardemommekapsel
1 skive ingefær (ca. 1 cm tyk)
40 g lyse rosiner
ca. 1 dl mørk rom/calavdos (mængde efter smag og behag)

4 stjerneanis

Kom alle ingredienserne i en gryde, undtagen rosiner og rom. Kog blandingen op, tag gryden af varmen, og lad gløggen trække 1 time, inden den sigtes over i en anden gryde. Varm gløggen let op igen, og tilsæt de lyse rosiner og den mørke rom. Læg en ny stjerneanis i hvert krus og hæld gløggen op. Server straks.
Og lidt hjemmebagt og købt til skader ikke.

 

1 kommentar:

Elsker en god kommentar, så skriv endelig.